fbpx
social media beheer uitbesteden

Social media beheer uitbesteden aan iemand of zelf doen?

Jouw social media beheer uitbesteden is misschien niet het eerste waar jij aan denkt wanneer je midden in de nacht wakker schrikt en denkt: ‘HELLUP! Ik moet nog zoveel doen, het lukt me niet, ik heb geen tijd om met mijn social media bezig te zijn!’ Maar wil jij meer focus, meer energie en meer vrije tijd, dan zal je gaan moeten nadenken over hoe je dat voor elkaar kunt krijgen. Jouw social media beheer uitbesteden is een stap in de goede richting!

Social media beheer uitbesteden

Jij weet dat social media vandaag de dag een belangrijk onderdeel is binnen jouw bedrijf. Want ben je niet online zichtbaar, dan weten klanten jou ook niet te vinden. Online zichtbaar kan op verschillende manieren. Zichtbaar zijn op social media is daar een van. Waarschijnlijk heb je bij de start van jouw bedrijf zelf jouw social media gedaan. Want wie weet nou beter waar jouw bedrijf om draait dan jijzelf! Maar op een gegeven moment wil of ben je zakelijk aan het groeien en dan is social media vaak een van de eerste dingen die erbij in schieten. Jouw social media beheer uitbesteden kan een oplossing zijn!

Voordelen

 • Het scheelt jou ontzettend veel tijd.
 • Jij bent online zichtbaar, zonder dat jij daar zelf heel veel tijd aan kwijt bent.
 • Er wordt consequent gepost op jouw social media kanalen.
 • Je bouwt een band op met jouw publiek.
 • Jouw online zichtbaarheid en bereik wordt vergroot.

Nadelen

 • Je moet investeren in iemand om jouw social media aan uit te besteden (maar die investering win jij terug!)
 • Je kunt wat minder snel schakelen bij het controleren en aanpassen van content.
 • De lijnen zijn korter wanneer jijzelf jouw social media blijft doen.
 • Je bent wat flexibeler.

 

Social media beheer zelf blijven doen

Voordelen

 • Je hebt alles zelf in de hand (met een samenwerking ook hoor, alles gaat met jou in overleg).
 • Je hoeft geen geld te investeren in een virtueel social media assistent.
 • Jij hebt meer kennis van jouw bedrijf en branche dan een extern persoon.

Nadelen

 • Het bedenken van content kost jou heel veel tijd.
 • Vaak post je zomaar wat, zonder daar goed over nagedacht te hebben.
 • Je weet niet wat je moet posten, dus post je niks of iets wat niet relevant is voor jouw publiek.
 • Het voelt voor jou als iets dat ‘moet’ en niet omdat je het nou zo leuk vindt.
 • Je plant jouw posts niet in waardoor de kans heel groot is dat je onregelmatig gaat posten.

 

Social media uitbesteden aan een virtueel assistent

Wat kan ik voor jou beteken wanneer het gaat om jouw social media beheer uitbesteden? Het volgende!

Templates voor jouw social media kanalen in jouw huisstijl

Het is belangrijk dat jij eenheid uitstraalt op jouw website en social kanalen. Dat doe je o.a. door templates voor jouw social media kanalen, maar ook door een omslagfoto voor Facebook en LinkedIn in jouw huisstijl. Deze templates maak ik voor je en vervolgens deel ik ze met jou, zodat jij ze daarna altijd zelf kunt aanpassen met andere foto’s en tekst. Kind van de was doen!

Content creatie voor social media o.b.v. jouw input

Geen tijd, zin en inspiratie om zelf content voor jouw social media kanalen te creëren? Pak ik voor jou op! Ik spit alle content door die jij al hebt staan: op jouw website, in blogs, in nieuwsbrieven. Het hoeft niet moeilijk te zijn, zolang je maar wel echt waarde toevoegt voor jouw publiek. Zij hebben een pijn en jij hebt de oplossing. Het is belangrijk dit te laten zien in jouw social media uiting. Ik zorg dat ik wekelijks 3-4 posts creëer voor jouw kanalen. Wat de rode draad van de posts zal zijn, dient te worden bepaald in een social media strategie. Wanneer je geen goede strategie hebt, is de kans groot dat jij van alles gaat posten zonder echt goed te weten waarom en voor wie.

Het inplannen van posts

Nu jouw posts geschreven zijn dienen ze ook ingepland te worden natuurlijk! Hier zijn diverse tools voor die je kunt gebruiken. Misschien gebruik je nu al een tool die voor jou heel fijn werkt, dan gaan we daarmee verder. Heb je nou echt geen idee waar ik het over heb? No worries! Ik adviseer welke tool voor jouw social media kanalen het beste is (Buffer, HootSuite, Later, you name it!). Wanneer jij alleen maar Instagram gebruikt namelijk, is het onzin om met een tool te werken waarmee je alle social media kanalen in kwijt kunt. Lees ook eens mijn blogs ‘Welke Instagram planner is de beste‘ en ‘Social media planner MeetEdgar‘.

Het namens jou reageren op reacties

Yes, jouw social media posts worden voor jou gemaakt, ingepland en gepost! De volgende stap is het reageren op reacties die jij krijgt van jouw volgers. Want social media draait niet alleen maar om het posten, maar ook om de interactie. Daarmee bouw jij een band op met jouw publiek. Zorg dat je ongeveer 10-15 minuten voor en 10-15 minuten na het plaatsen van een post, wat actiever bent op social media, net name op Instagram. Jouw publiek weet dan dat jij online bent en zal vervolgens sneller reageren als ze ook jouw post dan voorbij zien komen. Reageer op posts in jouw feed, geef likes, stel een vraag, toon interesse. Dan zullen ze bij jou hetzelfde gaan doen. En dit alles kost tijd! Maar daar ben ik voor. Ik zal in de ochtend en in de avond jouw posts nalopen en namens jou reageren op reacties.

Ja ik wil graag mijn social media beheer uitbesteden!

Nu weet je wat ik voor jou kan doen, maar het begint natuurlijk met het opzetten van een Instagram strategie. Ook daar kan ik jou bij helpen. Plan hieronder een Focusgesprek met mij in zodat jij kunt vertellen waar jouw pijnpunten liggen, dan vertel ik je hoe je beter overzicht krijgt en waar je eventueel hulp bij zou willen en of ik de juiste persoon ben om jou hierbij te helpen. Wie weet spreek ik jou snel!

Virtual assistant inhuren? Meer informatie over wat een virtueel assistent voor jou kan doen en waarom een virtueel assistent inhuren een goed idee is. 

Marijn Driesen
hallo@marijndriesen.nl
Geen reactie's

Geef een reactie