Instagram planner: welke is de beste? | Dit is mijn top 4!

Instagram planner: welke is de beste? | Dit is mijn top 4!

UPDATE JULI 2023: ik bied geen social media diensten meer aan en dit blog wordt niet meer bijgewerkt. Informatie kan dus verouderd zijn en niet meer kloppen. Ik help je graag op weg bij diverse technische processen binnen je bedrijf of als online business manager. Neem contact op voor meer info.

Een Instagram planner is superhandig om jouw eigen posts mee in te plannen, maar ook voor klanten waar je mee werkt. Tegenwoordig zijn er tig Instagram planners om jouw posts mee in te plannen. Maar welke tool is nou het beste? Dat is eigenlijk iets heel persoonlijks en ligt aan wat je zelf belangrijk vindt wat een tool moet kunnen. Sinds ik 3,5 jaar geleden voor mezelf begonnen ben en klanten hun Instagram Beheer aan mij uitbesteden, heb ik diverse Instagram tools geprobeerd. Hieronder mijn top 4!

Side note: van deze apps heb ik van Buffer, Hootsuite en Later alleen de gratis versie geprobeerd en niet de betaalde versie. Met de betaalde versies van deze apps heb je uiteraard veel meer opties dan bij de gratis versie. Preppr heeft geen gratis versie, maar die kan je 10 dagen gratis uitproberen. 

  1. Instagram planner Preppr

Ah Preppr, ik kan er geen genoeg van krijgen! Voor mij heeft deze tool alles wat je van een Instagram planner mag verwachten. Ik wijde al een apart blog aan deze social media planner en terecht.

Voordelen

Met Preppr plan je je Instagram posts in en check je in de feed preview of de posts goed bij elkaar passen. Ook sla je jouw veel gebruikte hashtags op zodat je deze niet elke keer hoeft in te tikken. Daarnaast zie je bij het typen van een hashtag direct hoeveel posts er al onder hangen, heel handig! Verder kan je in Preppr je locatie invullen, link in bio en een eerste opmerking. Je kunt van tevoren een hele lading foto’s alvast in de media library zetten zodat je een voorraad hebt. En helemaal top, Preppr is nu in het Nederlands (was Amerikaans) en de service is ook in het Nederlands!

Nadeel

Het is een betaalde app, waarbij je voor 1 account €9,- per maand betaald, exclusief btw, maar dat is voor mij dan ook het enige nadeel. Probeer het 10 dagen uit en oordeel zelf!

  1. Instagram planner Buffer

Buffer is ook een fijne tool om mee te werken. Duidelijk en overzichtelijk zonder poespas. Met de gratis versie kan je een locatie aan je bericht toevoegen en mensen taggen.

Voordelen

Buffer is niet alleen een planner voor Instagram, maar ook voor Facebook, Twitter, LinkedIn en Pinterest. Buffer is gratis tot drie social media accounts en je kunt tot maximaal 10 posts per social account vooruit plannen. Wil je dus voor een hele maand vooruit plannen en heb je meer dan 10 posts? Dan is de gratis versie van Buffer niet wat voor jou.

Nadelen

Je kunt met de gratis versie maar maximaal 10 posts per social account in de queue hebben staan. Heb je dus zin om lekker de hele maand vooruit te plannen en wil je 20 posts plannen voor Instagram, dan kan dat dus niet. Je moet dan wachten tot er een post geplaatst is voordat je weer een nieuwe post kunt toevoegen aan de queue. Een ander nadeel is dat je niet voor twee verschillende accounts/e-mailadressen Buffer kunt gebruiken. Ik gebruikte Buffer voor mezelf en daarna ook voor een nieuwe klant, maar dat werkt niet met de gratis versie. In elk geval, mij lukte het niet en na contact met Buffer blijkt dat dit alleen kan met een Pro of Business abonnement.

  1. Instagram planner Later

Voor mijzelf en bijna al mijn klanten gebruik ik Later en ik ben groot fan! Bij Later kan je kiezen uit een persoonlijk of zakelijk account. Bij het gratis account kan je tot 30 posts inplannen per kanaal, kan je voor Instagram hashtags opslaan, je locatie aangeven en de foto aanpassen qua formaat en er een filter overheen zetten. Net als bij Preppr heb je ook een feed preview zodat je kunt zien hoe jouw feed eruitziet.

Voordelen

Heb je een klein bedrijf en doe je niet heel veel met Instagram, dan is de gratis versie een goede keus. Je kunt veel gebruikte hashtags opslaan, altijd handig. Wil je meer uit Instagram halen dan zijn de betaalde accounts een goede optie. Je kunt met meerdere mensen (een team) een account hebben (behalve bij de Plus versie bij het persoonlijke account) en er is een goede klantenservice. Neem je een betaald account? Dan kan je nu ook Insta stories inplannen!

Nadelen

Wil je graag al jouw klanten onder 1 planner hebben staan en heb je meer dan 5 klanten? Dan is Later niet jouw tool. Het maximale aantal accounts per social media kanaal is 5. Wanneer jij voor 7 mensen een Instagram account bijhoudt, kan je met Later niet uit de voeten. Dit heb ik opgelost door mijn klanten zelf een account te laten aanmaken op hun e-mailadres (of ik doe dat voor ze) en zo heb ik per klant een apart account. Werkt ook prima en je kunt snel wisselen tussen klanten.

  1. Instagram planner Hootsuite

Hootsuite heb ik ook uitgeprobeerd en het valt me niet tegen. Duidelijk en overzichtelijk en met de gratis versie kan je drie social media accounts koppelen aan Hootsuite. Naast Instagram heb ik ook Facebook en LinkedIn in Hootsuite staan. Leuk feitje: afgelopen najaar was ik bij een event op Bali (Digital Marketing Skill Share) waar ook Hootsuite als spreker was!

Voordelen

Met de gratis versie van Hootsuite kan ik prima uit de voeten. Je hebt de mogelijkheid om drie social accounts te koppelen, je kunt 30 posts inplannen en je locatie invullen. Wil je toch meer opties? Dan kan je gratis 30 dagen de betaalde versie uitproberen. Ze bieden ook gratis online social media courses aan.

Nadelen

Wanneer je naar de pagina op Hootsuite gaat waar hun pakketten staan, zie je alleen de betaalde pakketten die ze aanbieden en nergens het forever free pakket. Onderaan in de footer staat wel het free plan. Het is even zoeken. Tot nu toe is dat eigenlijk het enige en echt een nadeel kan je dat niet noemen!

Overige Instagram planner apps

Uiteraard zijn er nog veel meer tools om Instagram posts mee in te plannen, maar ik heb ze niet allemaal geprobeerd. Zo heb je o.a. ook Planoly, Preview en Plann.

Heb jij dé ultieme Instagram planner gevonden? Stuur me dan een bericht!

Ik bied geen social media diensten meer aan, maar help je graag op weg bij diverse technische processen binnen je bedrijf of als online business manager. Neem contact op voor meer info.