Over 2 dagen ben ik al 6 jaar ondernemer!

Op 1 juli 2017 schreef ik me in bij de KvK in Enschede. Ik werkte op dat moment tijdelijk bij Thuisbezorgd als vertaler van menukaarten (serieus leuke baan) voor 32 uur in de week. De rest van de tijd besteedde ik aan mijn website en voorbereidingen van mijn bedrijf.

6 jaar al weer. Kan het nauwelijks geloven. Ik, die altijd onzeker was (en nog steeds wel ben), die dacht dat ze nergens goed in was (36% score op de citotoets, vreselijk dom voelde ik me toen), zij die begon met stotteren op de middelbare school omdat ze zich ongemakkelijk voelde met haar lange lichaam en zich zo bewust daarvan was ook.

Zij die van mavo naar de MBO ging, 1 opleiding niet afmaakte door een hevige Ziekte van Pfeiffer en daarna opnieuw een MBO opleiding volgde (horeca). Zij die op haar 20ste ging backpacken in Australië en Nieuw-Zeeland (2002-2003!) en die terug in NL 1,5 jaar fulltime werkte om vervolgens op haar 22ste te starten met een HBO opleiding. Om die opleiding na 4 jaar af te ronden en de jaren daarna in het toerisme werkte, nog steeds de leukste branch ooit!

Zij die overspannen raakte en 6 weken thuiszat in 2015. Die geen contactverlenging kreeg daardoor. En dat, beste lezers, was het startpunt van de reis waar ik nog steeds in zit!

Dankzij de contractverlenging die ik niet kreeg ging ik weer op reis, kreeg ik de smaak te pakken, ging ik me verdiepen in online werken, raakte ik geïnspireerd door oud Oad-collega Janneke Dijkhuis die als VA de wereld over reisde.

Het heeft uiteindelijk nog wel een jaar geduurd voordat ik echt die stapte durfde te zetten nadat ik weer tegen een overspannenheid aan zat tijdens mijn uitzendbaan bij Grolsch (wel echt toffe werkgever en werkplek by the way).

In maart 2017 maakte ik de eerste stappen naar het ondernemerschap door gesprekken het Hanneke van Stigt Thans en een cursus bij Wonderlijk Werken.

Fast forward 6 jaar later. Ik heb jaren als digital nomad de wereld over gereisd terwijl ik voor klanten werkte. Heb ik leuker en minder leuke klanten gehad, goede een heel slechte maanden. Periodes van onzekerheid of ik het wel goed deed, goed genoeg was voor klanten, het wel aankon, het niet elk moment over kon zijn.

But I’m still here! Had je me dit in groep 8 gezegd na die stomme citotoetsscore dan had ik je niet geloofd (waarschijnlijk niet eens begrepen haha). 

Trots dus op mezelf dat ik al weer 6 jaar voor mezelf en voor mijn toffe klanten werk. Elke klant is speciaal voor mij. Elke klant met haar toffe bedrijf waar ik aan mee mag helpen. Waar ik me onderdeel van voel, vooral bij de klanten waar ik al jaren mee samenwerk, sommigen zelfs als sinds 2018. 

Hoe de komende 6 jaar eruitzien? Echt geen flauw idee. Het werk als technisch VA vind ik nog steeds erg leuk om te doen en geeft mij energie.

Maar het achter de laptop vandaan gaan, ‘iets’ doen met mijn handen, iets zonder laptop, dat klinkt ook als muziek in mijn oren. 

Ik zal zien wat de toekomst brengt!