Als Digital Nomad mee met de Nomad Cruise

Nomad Cruise van Gran Canaria naar Panama

Als Digital Nomad mee met de Nomad Cruise

Nomad Cruise V – Gran Canaria to Panama

Toen ik mij in juni aanmeldde voor de Nomad Cruise had ik eigenlijk totaal geen verwachtingen en beeld bij de cruise. Ik had er over gelezen in diverse blogs, foto’s en youtube filmpjes van vorige edities bekeken, maar het bleef bij mooie beelden en woorden. Deze keer was het de vijfde Nomad Cruise die werd georganiseerd en werd er van Las Palmas naar Panama gevaren. Aan boord ‘normale’ toeristen maar dus ook 260 nomads uit 36 verschillende landen!

All on board!

Op 25 september stapte ik aan boord van ‘The Monarch’ in de haven van Las Palmas. Na geduldig wachten in de hitte (zeker 2,5 uur!) liep ik met een groepje andere cruisers de loopplank op en werden we naar een restaurant op deck 4 gebracht om heerlijk te lunchen. Topservice en heerlijk eten, het is zowaar een 4-sterren hotel op het water! Om 16.00 uur waren de hutten gereed en mijn hut bevond zich ook op deck 4.

Prima hut, klein en compact met alles wat je nodig hebt. In dezelfde hal zaten nog meer Nederlandse meiden, zoals Suzanne van Duijn, Annemarie Konijn en Lucia de Boer. Na het 3-gangen diner (elke avond om 19.30 uur) was er om 21.30 uur een welkomstbijeenkomst voor alle Nomad Cruisers met aansluitend een welkomstfeest in de disco.

Talks tijdens de Nomad Cruise

De hele Nomad Cruise kan eigenlijk gezien worden als een varende conferentie met een dagprogramma van 10.00 uur t/m 15.30 uur in de disco. Elke ochtend om 10.00 uur begonnen we met een ‘morning surprise’…….zoals met z’n allen “gekke” oefeningen doen of een warming-up dans. Om 10.15 uur begon de eerste talk (van de drie die we elke ochtend hadden). Deze talks werden gegeven door andere Nomad Cruisers die zich hiervoor van tevoren hadden aangemeld. Deze talks gingen over van alles……zoals gezond blijven tijdens het reizen tot informatie over belastingen voor Digital Nomads, van reizen met kinderen tot investeren in real-estate. Inspirerend was vooral de talk van Stella Romana Airoldi van 22stars. Neem zeker een kijkje op haar website!

Workshops tijdens de Nomad Cruise

Om 14.00 uur begonnen de workshops. Van tevoren kon je opgeven welke (4) workshops je graag wilde bijwonen. Ook deze workshops werden door Nomad Cruisers gegeven en gingen over hun expertise. Denk bijvoorbeeld aan het werven van klanten via Instagram en Twitter, je verdiepen in je missie en visie voor je bedrijf en een beginners workshop over SEO. Na de workshops waren er ook nog meet-ups waar je je ter plaatse voor kon inschrijven. Dit kon echt voor van alles zijn en stond in het teken van elkaar helpen en kennis en vaardigheden uitwisselen. Het kwam dus vaak voor dat men rond 18.00 uur klaar was met het programma. Ik koos er meestal voor om tot 15.30 uur te blijven om daarna heerlijk te relaxen in het zwembad.

Chillen in het zwembad!

Natuurlijk ging het niet alleen maar om de talks en workshops maar werd er ook heerlijk gechild bij het zwembad. Om 15.30 uur kwamen de Nomad Cruisers één voor één deck 11 op om het zwembad over te nemen. Al het eten en drinken aan boord was inclusief, dus de cocktails stroomden rijkelijk door onze keeltjes. Tot een uur of 18.00-18.30 uur was het supergezellig en genoten we van de mooiste zonsondergangen. Na een paar dagen was er elke dag om 18.00 uur acroyoga (combinatie van acrobatiek en yoga) waar veel van ons aan meededen. Om 19.30 uur zaten we met z’n allen aan het diner en gingen we daarna naar de koffiebar. Later op de avond ging het feest verder naar de poolbar om tot in de vroege uurtjes te eindigen in de disco.

Gezond en fit blijven op de Nomad Cruise

Twee weken lang aan de cocktails en lekker eten aan het buffet is niet heel bevorderlijk voor je lijn en gezondheid. Daar dachten meer cruisers over, dus was er dagelijks om 08.00 uur Bootcamp, georganiseerd door een Nomad Cruiser. Heerlijk 3 kwartier lang flink zweten om fit de dag weer te beginnen. Ik probeerde zo vaak mogelijk mee te doen en op sommige dagen begon ik met yoga (nog vóór de bootcamp) achter op het deck. Ik heb nog nooit eerder op zo’n mooie plek yoga gedaan!

Wat heeft de Nomad Cruise mij gebracht?

Er is de laatste 2 weken ontzettend veel informatie op mij afgekomen. Zó veel dat mijn hoofd nu nog steeds vol zit, zo intensief was het. Je hebt constant mensen om je heen, bent aan het netwerken, aan het feesten en de volgende ochtend sta je weer klaar voor een volgende intensieve dag. Maar ik zou het absoluut niet hebben willen missen.

Nomad CruiseIk heb zoveel mensen leren kennen, nieuwe inzichten gekregen in online werken en deze nieuwe levensstijl. Nu zitten we met een grote groep in Panama en gaan de borrels gewoon door, alsof  we nog steeds aan boord van de Monarch zijn (behalve dan dat we nu voor onze cocktails moeten betalen!). Wanneer de volgende cruise zal zijn is nog niet zeker, maar als het binnen mijn schema past zal ik zeker nog een keer mee gaan!

Naast al het ‘harde werken’ op de cruise hadden we ook drie fantastische eilanddagen in het Caribisch gebied en bezochten we St. Kitts, Curacao en Aruba. Daarover en over mijn eerste week in Panama lees je in mijn volgende blog. Stay tuned!

Wil je graag meer weten over de Nomad Cruise? Neem dan contact met mij op.