Reizend virtueel assistent: van Gran Canaria naar Panama

Nomad Cruise groep

Reizend virtueel assistent: van Gran Canaria naar Panama

Een dag te laat, want ik wilde mijn blog gisteren al af hebben en de nieuwsbrief gisteren al de versturen. Door drukte kwam dat er niet van. Maar niet getreurd, hier is ie dan!

Op 14 september kwam ik aan in Las Palmas, Gran Canaria. Daar werd ik van het vliegveld opgehaald door mijn Airbnb host. Het appartement waar ik verbleef ligt in het centrum van Las Palmas op ongeveer 10 minuten lopen van het Las Canteras strand. Heerlijk dus! Direct de eerste avond heb ik tapas gegeten en daar een goed glas Rioja bij gedronken. Cheers to a new adventure!

Ik ben in Las Palmas omdat vandaag (!) de Nomad Cruise naar Panama vertrekt, maar was ik hier ook voor het Nomad City event. Dit event begon vorige week maandag en eindigde gisterenavond met een zeer geslaagde tropical party op het dakterras van het Cantur City hotel.

 

Work hard – play hard!

Tijdens het Nomad City event waren er in de avond leuke meet-ups op telkens een andere locatie. Vrijdag en zaterdag stonden in het teken van workshop en talks over locatie-onafhankelijk werken, leven als een digital nomad, het vinden van klanten en nog veel meer. Overdag werden allerlei activiteiten georganiseerd. Zo heb ik vorige week maandag een Skate & Surf dag gehad waarbij we leerden surfen (moeilijk!). Dinsdag ging ik mee met een wandeling in de binnenlanden van Gran Canaria (de dag voordat de bosbranden uitbraken). Diezelfde avond volgde ik een les in salsa dansen. Ik verveelde me dus zeker niet! Uiteraard moest er ook gewerkt worden tussendoor. Daarom zat ik woensdag en donderdag bij CoworkingC om te werken. Samen met andere digital nomads en locals zat ik aan een groot blok met bureau’s. Gezellig en het werkt ook motiverend.

De Nomad Cruise

Tijdens mijn dagen hier ontmoette ik al veel andere ‘cruisers’. Ook is er een zeer actieve Facebook group waar regelmatig updates in worden gezet m.b.t. de cruise en de route die we gaan afleggen. We zouden aanmeren in Sint Maarten, maar de cruisemaatschappij heeft aangegeven dat niet meer te doen. Als alternatief gaan we naar St. Kitts. In de Facebook group wordt ook actief gekletst over wat iedereen gaat doen na de cruise. Zo gaan er diverse bussen naar Panama City (ga ik naar toe!) en wordt er van alles georganiseerd op Bocas del Toro. Deze prachtige eilanden liggen niet ver van Costa Rica vandaan. Mijn plan is dan ook om na 3 of 4 dagen Panama City de bus (ik blijf wel een echte backpacker!) naar Bocas del Toro te pakken. Dat is een rit van ongeveer 10 uur dwars door Panama. Een lange reis maar het schijnt een mooie route te zijn. Op 13 oktober organiseert Nomad Cruise een feest op het eiland voor alle cruisers die ook op Bocas del Toro zitten.

Mijn verdere plannen

Op Bocas del Toro wil ik graag het surfen verder oppakken, maar wil ik ook mijn Spaans verbeteren. Het plan is om in de ochtend aan het werk te gaan en in de middag vrije tijd in te plannen. Na Bocas del Toro zal ik waarschijnlijk doorreizen naar Costa Rica om op 4 december in Nicaragua aan te komen. Daar ontmoet ik een goede vriendin van mij uit Nederland en zullen we samen 3 weken door Nicaragua reizen! Vlak voor Kerst vliegt zij weer naar huis en vanaf dat moment heb ik nog geen plannen. Ik zie wel wat er op mijn pad komt. Belangrijkste voor mij is dat ik op een plek zit waar ik me prettig voel en waar goede internetverbinding is zodat ik kan werken. Zon, zee en strand is ook een vereiste!

Straks rond 11.00 uur loop ik naar de haven en om 17.00 uur vertrekt de boot! Aan boord kan je een internet bundel kopen voor iets van €20,- per dag maar ik heb besloten dat ik heerlijk 2 weken disconnected ben. Een digital detox om het zo maar te zeggen. Op 2 oktober meren we aan bij het eerste eiland. Mocht daar wifi connectie zijn dan meld ik me! Voor nu dus, adios amigos!