Heb vertrouwen dat het goed komt

Dit is wat ik geleerd heb sinds ik als VA begon in de zomer van 2017. Waar ik in het begin bang was om klanten te verliezen, niet genoeg geld en klanten te hebben, geen idee had waar ik mee bezig was en ik niet goed genoeg was, heb ik dat nu niet meer.

Samenwerkingen stopgezet

Zo zeiden afgelopen tijd 2 klanten de samenwerking op. Niet omdat ik niet goed ben, maar omdat het even niet kon voor hun. In paniek raak ik niet meer, wel vind ik het jammer (want leuke klanten!), maar ik weet ook dat er wat nieuws op mijn pad komt. En ja hoor, diezelfde dag nog een mail in mijn inbox dat iemand een Calendly afspraak had ingepland voor een kennismaking!

En @lonnekeboons stuurde me een story door van iemand die een VA zocht. Vaak reageer ik niet op dat soort oproepen, maar dit sprak me ontzettend aan. Ik stuurde een mail en binnen een half uur had ik al een mail een terug. Ze had heel veel reacties gehad, maar de mijne sprong eruit en maandag hebben we een gesprek.

Wil niet zeggen dat beiden een samenwerking wordt, maar wat ik hier mee wil zeggen is, heel cliche, waar deuren sluiten is er ruimte en energie voor wat nieuws. En beide personen/bedrijven sluiten perfect aan bij hoe ik mijn leven leid. Op papier dus een gouden match!

Het komt altijd goed

Nog zoiets. Afgelopen zomer had ik het plan om op reis te gaan voor 5-6 maanden. Maar ik had wel een onderhuurder nodig. Was wat laat met iemand zoeken, maar na wat FB posts, o.a. in een vegan FB groep, kreeg ik  een reactie en de volgende dag belden we elkaar. Uiteindelijk was het niet meer nodig (want ik ben niet meer op reis gegaan haha), maar ik had er wel vertrouwen in dat ook dit goed zou komen, met deze persoon en anders op een andere manier.

Kortom, zit jij met iets waarvan je bang bent dat het niet wat wordt, niet goed komt, dat je een klant kwijt bent geraakt, financieel een minder goede tijd hebt, wat dan ook.
Heb vertrouwen dat het goed komt. Je krijgt van het leven niets wat jij niet aan kan namelijk! ❤️