Jaaroverzicht 2019: van een stuurloos geval naar duidelijke doelen voor 2020

Jaaroverzicht 2019: van een stuurloos geval naar duidelijke doelen voor 2020

Wow jongens, het is alweer december! De laatste maand van dit jaar. Echt, 2019 is voorbij gevlogen. En hoe stuurloos ik me voelde begin dit jaar, hoe veel meer gefocust ik nu ben. Dit komt doordat ik dit jaar besloot vanuit Nederland (en Duitsland) te werken en niet op reis te gaan naar tropische oorden. Dit komt omdat ik aan de slag ben gegaan met een business coach. Dit komt omdat ik met veel meer focus, zelfvertrouwen en energie de tweede helft van 2019 ben in gegaan. Met name de laatste paar maanden gaat het lekker. Qua klanten, qua omzet, qua beter weten wat ik wil. Een jaaroverzicht 2019!

Begin januari 2019

Sinds januari 2019 ben ik, naast social media beheerder, ook fulltime house sitter. Krijg ik geen geld voor maar ik betaal dan ook geen huur en andere vaste lasten wanneer ik een house sit heb. Dit doe ik vooral om mijn kosten zo laag mogelijk te houden. Begin dit jaar liep mijn bedrijf nog niet zo als ik dat wilde en huur betalen was bijna onmogelijk. Niet dat ik dat heel storend vond, leven als house sitter is best leuk! Toch zat ik niet lekker in mijn vel. Ik had te weinig klanten, een samenwerking was stopgezet waardoor ik toch best wat maandelijkse inkomsten misliep en ik had eigenlijk geen idee welke richting ik nou op wilde.

Wie is nu mijn ideale klant

Dankzij business coach Lucia de Boer, die ik ken van de Nomad Cruise, kwam er wat meer rust en focus in mij. Ik kreeg meer zelfvertrouwen en wist beter wat ik wel en niet wilde. Met wat voor klanten ik wel en niet wilde samenwerken. Mijn ideale klant bepalen, dat vond ik heel lastig en dat vind ik nu nog steeds. Alle klanten waar ik op dit moment mee werk vind ik namelijk ontzettend leuk! Wel kwam naar voren in januari/februari dat klanten in de reisbranche (daar kom ik zelf namelijk uit), klanten gericht op duurzaamheid en fair trade, wel echt mijn ideale klanten zijn. Misschien een mooi doel voor 2020 om ook op zoek te gaan naar ondernemers die zich hier op richten.

Weer helderheid in mijn hoofd

April en mei waren echt de dieptepunten van dit jaar! En dat heb ik ook aan mezelf te danken. Ik deed toch te weinig aan sales, voelde me eenzaam in Alphen aan den Rijn. Het liep gewoon niet lekker. Tot eind mei van Hanneke van Stigt Thans (waar ik al 2,5 jaar mee samenwerk) een reading/healing kreeg. Ze appte mij dat ze van mijn gidsen/engelen dingen doorkreeg en of ik daar open voor stond. Zo ja, dan zou ze de reading opnemen en via WhatsApp naar mij sturen. Ik ben altijd heel nieuwsgierig geweest dus ik wilde dat wel.

En zo luisterde ik 10 minuten naar wat Hanneke doorkreeg voor mij. De hoofdboodschap was ‘stoppen met waar ik geen energie van krijg’ en het zou gaan ‘flowen’ in mijn bedrijf. Geloof het of niet maar sinds die reading krijg ik de ene na de andere aanvraag! Of het alleen daar mee te maken heeft, weet ik niet. In dezelfde week sprak ik ook weer met Lucia en door haar gesprekken voel ik me altijd beter. Het leek ook net alsof de mist uit mijn hoofd oploste en ik weer helder kon zien en denken.

Doelen voor 2020

Vanaf juni ga ik echt als een speer! Het aantal klanten is omhoog gegaan, mijn omzet is omhoog gegaan, ik weet nog beter wat ik wel en niet wil en ik heb zelfs een ticket naar Thailand geboekt! Vanaf begin 2020 zal ik voor 5 maanden mijn werkzaamheden uitvoeren vanuit Zuidoost-Azië. Nu de financiën beter op orde zijn en de inkomstenstroom wat stabieler is, kan ik ook geld uitgeven aan huur. En dat is echt mijn uiteindelijke doel voor de lange termijn: huur kunnen betalen zonder bang te zijn dat het de ene maand wel lukt en de andere maand niet.

Zoek jij iemand voor jouw e-mailmarketing of heb je Online Support nodig bij overige marketing- en backoffice taken? Stuur een bericht naar hallo@marijndriesen.nl, dan bekijken we samen hoe ik jou kan helpen of plan een gratis focusgesprek in van 60 minuten.