Maandoverzicht augustus 2019: een blik achter de schermen

Duitste alpen in Beieren

Maandoverzicht augustus 2019: een blik achter de schermen

Dit is mijn allereerste maandoverzicht sinds ik ben gestart als zzp’er! Bij anderen, zoals Suzanne van Vrije Meid, zie ik dit maandelijks voorbij komen en vind ik het leuk om te lezen. Maar zelf had ik altijd het idee dat ik toch niks bijzonders gedaan had om daar een maandoverzicht van te maken. Maar nu dus een maandoverzicht augustus! Lees je mee?

Maandoverzicht augustus 2019: de start met veel nieuwe klanten

Het is mei wanneer ik in Alphen aan den Rijn mezelf heel zielig vind: ik heb een leuke housesit van 4 weken, maar ken niemand in Alphen, mijn bedrijf loopt moeizaam zonder zicht op nieuwe klanten en ik voel me eenzaam. Dan ineens krijg ik een reading/healing van Hanneke. Tijdens die 10 minuten durende reading krijgt ze o.a. door dat het binnenkort gaat stromen in mijn bedrijf. Ik ben een nuchtere Tukker, maar Hanneke en ik werken ook al 2 jaar samen en ik weet dat ze dit niet zomaar zegt. En gelijk krijgt ze. Na die dag eind mei krijg ik de weken/maanden daarop ene na de andere aanvraag binnen. Mensen weten mij te vinden via Instagram, Google en via Regelhelden.com.

Welke ondernemers zochten mijn hulp?

Zo zoekt Ingrid van the power of time off iemand die haar kan helpen bij haar online marketingactiviteiten, Malou van DAYXDAYBOOKS heeft fantastische planners bedacht en zoekt iemand om haar Facebook en Instagram te beheren (onze strategiesessie was een groot succes!). Mariska van Me-Factor is loopbaancoach gericht op o.a. de brandweer en heeft hulp nodig bij haar blogs en social media. Carola is paardencoach en zoekt structuur en iemand om haar online zichtbaar te maken. Annemarie Janse maakt haar website, ik stort me op haar social media kanalen. Chantal van Virtualsupportoffice was op zoek naar iemand om twee klanten van haar over te nemen tijdens haar zwangerschapsverlof. Vanaf 1 september neem ik voor vier maanden het stokje van haar over. Verder lopen er nog een aantal offertes die ook nog eens heel leuk zijn! Als je me dit in mei had verteld weet ik niet of ik het geloofd had. Nu wil ik niet zeggen dat dit alleen komt door de reading van Hanneke. Zelf heb ik hier ook hard voor gewerkt door constant online zichtbaar te zijn, te werken aan mijn SEO en door goed werk af te leveren wat mijn positieve reviews van (oude) klanten oplevert.

Vooruitblik op de maand september

Op 1 september neem ik dus het stokje over van Chantal Smits en werk ik voor haar twee hardloopklanten. Ook start ik met de social media beheer van Malou van DAYXDAYBOOKS en met die van Carola Duinkerken. Daarnaast heb ik diverse afspraken in mijn agenda staan. Van 6 t/m 20 september zit ik in Haarlem en heb ik o.a. een buddy dag met Renske Holwerda en Annemarie Janse, heb ik een coworkmiddag gepland met Sylvia Klink. Verder heb ik nog een meeting met 2 klanten en staat er nog een koffie meet-up in de planning. Drukke maand dus! En dan krijg ik ook nog bezoek uit Ulm en België half september voor een aantal dagen en ga ik heerlijk toerist in eigen land spelen.

Veel treinreizen in Nederland en Duitsland

Van 3 juli t/m 19 augustus zat ik in Ulm, Zuid-Duitsland. Daar paste ik op 2 ontzettende lieve katten. Daarnaast was ik ook nog eens positief verrast door Ulm en maakte ik een prachtige hike in de Duitse Alpen. Op 19 augustus pakte ik de trein terug naar Nederland om vervolgens na een paar dagen weer naar Utrecht te treinen om met klanten af te spreken en met medeondernemer en digital nomad Janneke Dijkhuis.

Na 2 nachten Utrecht ging ik weer richting Twente. Ik merk dat dit reizen en mijn backpack/koffer in- en uitpakken mij begint op te breken. Op 6 september vertrek ik naar Haarlem voor twee weken direct daarna weer de lange 7,5 uur durende treinreis terug naar Ulm te pakken voor 10 dagen. Dan ga ik vanuit daar naar Berlijn voor 2,5 week, dan Amsterdam voor 2 weken en vervolgens weer kort Oldenzaal en dan naar Meppel 2 weken in november. Ik klaag niet hoor, want ik vind het ontzettend leuk dat ik op zoveel plekken kom, maar ik kijk ernaar uit om weer 3 maanden op 1 plek te zitten!

Tot zover mijn maandoverzicht augustus.  Hoe is augustus voor jou verlopen? En heb je vragen over mijn levensstijl of wil je dringen wat anders weten? Neem dan contact op! Of volg @marijndriesen op Instagram, vind ik ook leuk!