Een dag uit mijn leven als Reizend Virtueel Assistent

Een dag uit mijn leven als Reizend Virtueel Assistent

Sinds ik als reizend virtueel assistent begonnen ben zien mijn werkdagen er compleet anders uit dan toen ik nog op kantoor voor een werkgever aan het werk was. En helemaal omdat ik nu op reis ben en in Nicaragua zit! Op dit moment zit ik al 3,5 week in het dorp San Juan Del Sur en woon en werk ik samen met andere nomads in NomadLife. Dit was voorheen een guesthouse en is nu een coworking & coliving met werkplekken, snelle internetverbinding, slaapkamers, keuken en een zwembad met prachtig uitzicht op zee!

 

Vroege ochtenden in NomadLife

De ochtenden beginnen hier vroeg, meestal ben ik tussen 05.30 uur en 06.30 uur wakker en sta ik ook meteen op. Voornaamste reden waarom ik vroeg op sta is omdat het in de ochtend minder warm is dan in de middag. Na het ontbijt ga ik aan de eettafel zitten en aan de slag. Dat houdt in content creëren voor social media en posts inplannen met MeetEdgar (een social media plan door een Nicaraguaanse moeder en dochter. Het eten is echt ontzettend lekker en gezond, vegetarisch en zo nu en dan gegrilde vis.

Spaanse les in San Juan Del Sur

Vorige week ben ik begonnen met het volgen van Spaanse lessen bij een school in het dorp. Twee uur per dag krijg ik les van Lorgia en leer ik de grammatica, heel veel woorden en conversatie. Die eerste twee gaan me goed af omdat ik al vaker Spaans gehad heb, maar het Spaans praten is wel wat moeilijker! Deze week heb ik les van 08.00-10.00 uur. Ik hoop dat ik bij terugkomst in Nederland dit voorjaar in elk geval flink vooruit ben gegaan met mijn Spaans!

Vaak werk ik voor mezelf aan blogs, mijn website en ben ik ook gestart met het inplannen van Facebook posts voor mijn eigen Facebookpagina.  Verder ben ik een paar dagen geleden begonnen met een online cursus Social Media Marketing & Marketing Strategy via udemy.com. Tussendoor spring ik vaak nog even het zwembad in omdat het ontzettend warm wordt op den duur. Rond 17.00 uur ben ik elke avond weer sprakeloos wanneer de zon ondergaat. Ik denk niet dat ik mooiere zonsondergangen heb gezien dan hier, zelfs niet op de cruise. Na het avondeten wordt er nog gekletst of film gekeken op een groot scherm, is er een Nomad Talk of is het documentary night.

 

Dus ja, maandag t/m vrijdag zien er op dit moment op deze manier uit. Vrijdag en zaterdag gaan we meestal op stap in het dorp en overdag hangen we rond bij het zwembad of gaan we naar een strand. Aankomende zondag vertrek ik naar Managua omdat een vriendin naar Nicaragua komt en reizen we 3 weken samen. Ook dan werk ik gewoon door, dus moet ik zorgen voor een goede balans tussen werken en reizen! Na die 3 weken kom ik voor 6 nachten terug naar San Juan Del Sur voor kerst en vlieg ik 29 december naar Mexico!