5 x Waarom een virtueel assistent inhuren een goed idee is

5 x Waarom een virtueel assistent inhuren een goed idee is

Virtueel assistent inhuren? Een virtueel assistent (VA), dat heb ik toch helemaal niet nodig? Dat denken samen met jou nog heel veel andere ondernemers. Hieronder lees je 5x waarom een virtueel assistent inhuren een goed idee is!

1. Het levert jou meer vrije tijd op

In het begin zal je, net als bij elke nieuwe samenwerking, tijd moeten investeren, zowel jij als je VA. Maar op den duur gaat het je ontzettend veel tijd schelen wanneer jij een virtueel assistent hebt met wie je werkt. Dan hoef je namelijk niet zelf meer je e-mail bij te houden, je social media content te creëren of je blog op je website te zetten. Dit soort taken (en nog veel meer) pakt een VA voor jou op. Handig, want de tijd die je daar normaal aan besteedde kan je nu besteden aan je sales en aan je bestaande klanten. In elk geval aan zaken die jij leuk vindt en waar je goed in bent. Win-win toch?

2. Je houdt meer energie over

Nu jij al die randzaken hebt uitbesteed, zal je zien dat je veel meer energie overhoudt! Waar je voorheen zat te zwoegen op content creatie of je administratie, geef je die taken over aan je virtueel assistent. En nee, dingen over de schutting gooien dat werkt niet en ga je uiteindelijk geen energie van krijgen. Overleg dus wat je VA wel en niet voor je kan doen. Hoe heerlijk is het wanneer jij een aantal dagen vrij kunt nemen en je gewoon online zichtbaar blijft. Dat jouw posts op Instagram gepost worden en dat je nieuwsbrief wordt verstuurd (wel met input van jou). Hoef jij helemaal niet meer aan te denken!

3. Je houdt de focus op de dingen waar JIJ goed in bent

Wanneer je een virtueel assistent gaat inhuren en je taken gaat uitbesteden, kan jij je echt focussen op datgene waar jij goed in bent en wat je echt leuk vindt. Meer aandacht voor je bestaande klanten, nieuwe klanten aantrekken, je bedrijf naar een hoger level brengen. Op deze manier zorg je ook voor zakelijke groei en wie weet bouw je op den duur wel een dream team van professionals om je heen! Dan doen zij waar zij goed in zijn en jij focust op de zaken waar jij een kei in bent.

4. Geen taken meer doen die jij niet leuk vindt

Binnen het ondernemerschap zijn altijd taken te vinden die jij niet leuk vindt of waar je minder verstand van hebt en geen tijd aan wilt besteden. Zo besteed ik mijn hele administratie uit, want cijfertjes, not for me! Dus waarom niet uitbesteden aan iemand die daar wel verstand van heeft en daar wel heel blij van wordt? Dat geldt voor jou net zo goed. Bekijk welke taken jij echt niet leuk vindt om te doen. Taken die je eigenlijk altijd uitstelt, ook omdat je er niet veel verstand van hebt en het je te veel tijd kost om daarin te duiken. Nou, dat zijn precies die taken die je wilt uitbesteden.

5. Samenwerken met een virtueel assistent betekent veel flexibiliteit

Een virtueel assistent werkt vanuit huis of een flexplek (of op reis zoals ik zo nu en dan doe). Ze hoeven niet van 9-5 te werken, maar in principe werken ze de uren wanneer hen dat uitkomt. Uiteraard wordt er rekening gehouden met VA’ die de telefoon of e-mails moeten beantwoorden. Wanneer ik bijvoorbeeld doordeweeks een reisdag heb (omdat ik in het buitenland zit bijvoorbeeld), kies ik ervoor om dan zaterdag of zondag te werken, of in de avond. Daarnaast zit je als ondernemer ook niet met arbeidscontracten en hoef je geen werkplek te regelen. Dezelfde werkuren hebben is dus ook niet nodig en alles kan online met elkaar worden besproken. Wel vind ik het zelf prettig om ook af en toe face-to-face af te spreken indien dat uitkomt en ik in de buurt ben.

Bonus reden waarom een virtueel assistent een goed idee is!

Wanneer je samenwerkt met een VA heb je het idee dat je het niet allemaal meer zelf hoeft te doen. Als jij een goede en proactieve VA hebt die de kar voor jou trekt, levert je dat zoveel op! Dan heeft het inhuren van een VA echt toegevoegde waarde en hoef jij als solo-ondernemer niet meer in je eentje alle ballen hoog te houden!

Na het lezen van mijn blog nog niet helemaal overtuigd waarom samenwerken met een virtueel assistent een goed idee is? Neem dan contact met mij op of lees meer informatie over het begrip virtueel assistent of lees wat ik voor je kan doen qua online support. Het laatste jaar richt ik me op online zichtbaarheid op Instagram. Stuur een mail naar hallo@marijndriesen.nl of plan een gratis focussgesprek in via de link hieronder, dan bespreken we vrijblijvend of en hoe ik kan helpen.

 

Geen reactie's

Geef een reactie