Work hard play hard: Kamperen en cenotes in Mexico!

Work hard play hard: Kamperen en cenotes in Mexico!

In mijn blog van 4 januari 2018 schreef ik dat ik net in mij nieuwe appartement zat en dat ik waarschijnlijk dagelijks vanuit mijn appartement zou werken. Dat heb ik 1 week gedaan, maar het internet was toch niet zo snel als ik had gehoopt. Nomad Cruiser Jeroen Janssen tipte mij op de coworking ‘Work Zone’. Sinds half januari ben ik hier dagelijks aan het werk. De mensen die hier werken zijn ontzettend aardig en er wordt veel georganiseerd. Wat er allemaal georganiseerd wordt lees je hieronder!

Cenotes in de omgeving van Playa del Carmen

In de nabije omgeving van PdC vind je ontzettend veel cenotes. Een cenote is een poel met heerlijk verfrissend water. Sommige bevinden zich in een grot, andere niet. Veel cenotes zijn met elkaar verbonden. Populair is het dan ook om hier te gaan duiken van de ene grot naar de andere. Aangezien ik ontzettend claustrofobisch ben sla ik dat even over. Maar je kunt ook heel goed snorkelen in een cenote. Sinds ik bij Work Zone werk ben ik bij drie cenotes geweest.

Cenote Cristalino

Dit is de eerste cenote waar ik naar toe ga samen met de eigenaar van Work Zone, Polly (ken ik van de Nomad Cruise) en George en Teresa uit Tsjechië. Dit is een redelijke (naar wat ik er van weet) grote cenote met verschillende delen waar je in kunt zwemmen en snorkelen. Het water is fris, maar veel minder koud dan ik had verwacht. We snorkelen wat rond, de visjes knabbelen aan mijn benen en ik durf niet een onderdoorgang door te zwemmen. Het is waarschijnlijk iets van tien seconden mijn adem in houden, maar die boomwortels boven mij houden me tegen. Wat als ik toch in paniek raak, naar boven zwem en mijn hoofd stoot? Ik leg me erbij neer, ik ben een watje!

 Cenote Jardín del Eden

Dit is tot nu toe de mooiste cenote die ik heb gezien. Behoorlijk groot met veel vissen en twee platforms vanaf waar je in de cenote kunt springen. Mijn reisgenoot maakt diverse foto’s van mij onderwater met de GoPro en één waar ik in de cenote spring. We kunnen hier helaas maar heel even blijven omdat we aan de late kant zijn en de cenote om 17.00 uur dicht gaat.

Cenote Calavera

Deze cenote bezoeken we waneer we vanuit Tulum terug naar Playa del Carmen rijden. Het is, van de buitenkant, een kleine cenote, maar oh zo mooi! Naast dat wij er met ons zessen zijn, zijn er ook diverse duikers die hier de boel verkennen. Zij liever dan ik! Ik spring een paar keer de cenote in en ben blij dat ik na een heel weekend zeewater (ik heb het zonder douche gedaan tijdens het kamperen) het zoute water kan weg wassen.

 Kamperen in Tulum

Als kind was ik al groot fan van kamperen en nog steeds vind ik het zo leuk! Afgelopen weekend ben ik samen met drie mensen van Work Zone en met Polly en Malín (NomadLife) wezen kamperen in Tulum. Het is echt back-to-basic. Rond 13.00 uur rijden we weg vanuit mijn appartement en een uur later komen we, na een stop bij de supermarkt, aan bij Pancho Villa waar we de nacht zullen doorbrengen. Nu moet je niet denken dat dit een camping is zoals jullie kennen van Frankrijk. Met mooie grote open plekken. Nee nee, dit is kamperen in Mexico, in een soort van jungle vlak aan het strand.

We huren 2 tenten die we (gelukkig) niet zelf hoeven op te zetten. Terwijl dit voor ons wordt gedaan liggen wij met de koelbox en onze strandlakens op het strand! Hier brengen we de hele middag door met biertjes drinken, zwemmen en racketball spelen. Als het strand leegloopt en het wat frisser wordt zoeken ook wij onze tent op om onze spullen kwijt te kunnen. Vervolgens door naar de bar waar het beregezellig is! Je kunt ook nergens anders naar toe op dit moment, want het komt met bakken tegelijk uit de lucht. De sfeer zit er goed in en pas laat in de nacht zoeken we onze tenten op.

Korte nacht in de tent

De nacht in de tent blijkt toch iets minder comfortabel. Wij zijn met ons zessen en de ene tent is voor twee personen en de andere voor vier. Mijn Hongaarse vrienden, Patka en Fulop krijgen de 2-persoons tent terwijl ik met de andere drie de 4-persoons tent deel. Polly is niet van het kamperen en besluit ergens anders onderdak te zoeken. Wanneer ik de tent in kom ligt Malín al heerlijk te slapen op haar luchtbed. Ik neem het andere luchtbed dan maar. Helaas is hier na minder dan een half uur de lucht al uit en we hebben geen pomp.

Malín’s luchtbed gebruik ik dan maar als kussen, maar comfortabel is anders. Ook moet ik nog twee keer naar de wc. In het donker, in de jungle, zonder enig licht (en het water sluiten ze ’s nachts ook af!). Gelukkig beide keren de tent wel weer teruggevonden. Om 07.30 uur duikt Polly weer op en kruipt bij Malín op het luchtbed. Ik ga het bed uit en samen met de mannen loop ik naar zee om te zwemmen en nog wat verder te slapen. Dit gevolgd door een heerlijk, maar duur, ontbijt in de receptie, maakt het al met al een prima zondagochtend. De rest van de ochtend en middag brengen we weer door op het strand. In de middag gaan we weer naar huis en maken we onderweg we nog een stop bij Cenote Calavera.

Avondjes uit hier en daar

Ook door de week zit ik niet in mijn eentje in het appartement om Netflix te kijken (alhoewel, soms wel!). In de avond ga ik vaak wat eten met Polly en Malín, doen we een drankje in een strandtent of slenteren we 5th Avenida af en irriteer ik me vooral aan al die souvenirwinkels en hordes toeristen. Maar toegegeven, gezellig is het wel!

Nou, jullie lezen het. Ik vermaak me prima hier in Playa del Carmen. Voorlopig ben ik nog niet weg in elk geval!

 

Geen reactie's

Geef een reactie