Wonen en werken in Playa del Carmen, Mexico

Xpu Ha in Mexico

Wonen en werken in Playa del Carmen, Mexico

In mijn Nicaragua blog schreef ik over de coliving/coworking in Nicaragua waar ik verbleef. In Playa del Carmen heb ik nog geen coliving gevonden, maar wel meerdere coworkings gelukkig!

Wonen en werken in Playa del Carmen

Op 28 december vertrok ik met pijn in mijn hart van Nicaragua naar Mexico. Ik zou graag in Nicaragua zijn gebleven, maar ik vind het dat tijd is voor iets anders. En aangezien ik eind februari een bruiloft heb in Mexico ben ik sowieso al van plan om deze kant op te gaan. Mijn eerste idee is naar Tulum af te reizen, ongeveer 2 uur rijden ten zuiden van Cancun. Helaas lees ik op veel blogs dat het internet in Tulum niet al te best is en ik moet wel normaal kunnen werken en Skype-gesprekken kunnen voeren. Vandaar dat het Playa del Carmen is geworden. En dat is best gezellig! Vergeleken met San Juan Del Sur (dat dorp heeft echt mijn hart gestolen!) is dit een grote toeristische stad, maar wel met alles bij de hand. Meer dan wat San Juan Del Sur te bieden heeft. Niet dat het één slechter is dan het ander, maar het is niet met elkaar te vergelijken.

Dag stapelbedden, hallo mijn eigen plekje!

Wat het ook leuk maakt is dat Steven en Diane van Wonderlijk Werken hier ook zitten! De eerste avond heb ik heerlijke vegan hamburgers met ze gegeten. Daarnaast hebben zij mij in contact gebracht met een Italiaanse dame. Zij verhuurt appartementen en aankomende vrijdag, 5 januari, verhuis ik naar mijn eigen plekje! Geen dorms met stapelbedden meer, niet meer zachtjes doen in de ochtend omdat ik een totaal ander ritme heb dan mijn Mexicaanse kamergenotes en geen vieze badkamer meer delen. Ik kan echt niet wachten! Bijkomend voordeel is ook nog eens dat het appartement heel snel internet heeft. Ik hoef dus straks niet meer elke dag naar de coworking te komen en $15,- voor een dagpas te betalen. Wel zal ik hier denk ik 1x in de week blijven komen voor de sociale contacten, dat is wel zo gezellig!

Projecten waar ik aan werk

Waar ik me als virtueel assistent voornamelijk mee bezig ben is content creating. Voor één van mijn klanten bedenk ik social media posts voor haar Facebook groep en pagina, LinkedIn en Twitter en plan ik deze in met een planner. Ze begint daarnaast komende maandag met een nieuw project, namelijk het delen van video’s met daarin tips en adviezen. Deze video’s moeten ook bewerkt worden en dat mag ik doen! Voor mij de eerste keer dat ik dit doe en het is zo leuk! Heerlijk creatief bezig zijn in iMovie, dingen uitproberen, wat werkt wel en wat werkt niet. Welke muziek is leuk op bepaalde stukjes en hoe krijg ik het allemaal vloeiend achter elkaar. Verder verdiep ik mij op dit moment in het maken van Facebook BOTS en Sales Funnels, heel interessant! Dit doe ik voornamelijk om klanten beter te kunnen bedienen, maar ook omdat ik er in de toekomst zelf wat mee zou willen doen. Zoals je leest ben ik dus best druk! Dus als jullie denken dat ik alleen maar op het strand lig en tequila drink: think again! Dat doe ik wel in het weekend :).

Mijn plannen voor de komende tijd

Het idee voor nu is dat ik t/m 23 februari hier in Playa del Carmen blijf. Ik heb gemerkt dat ik veel meer tot rust kom en veel beter kan werken wanneer ik langere tijd op één plek blijf. Zo leer ik de plek goed kennen en gaat dit aanvoelen als mijn ‘thuis’ en daar houd ik van. Vanaf hier kan ik goede dagtrips maken naar bijvoorbeeld Tulum met haar schitterende stranden, het eiland Cozumel voor de kust van Playa del Carmen en de Maya ruïne Chichen Itza. Als weekendtrip heb ik Isla Holbox, Isla Mujeres en Bacalar op de planning staan. Op 23 februari reis ik af naar Akumal, op ca. 30 minuten rijden van Playa del Carmen. Hier ontmoet ik mijn tante, neef en nicht en rijden we naar Merida. Mijn achternichtje Aafke is half Mexicaanse en zij zal hier gaan trouwen met haar vriend Joost! Het lijkt me zo gaaf om een Mexicaanse bruiloft mee te maken. Wat ik na de bruiloft ga doen weet ik nog niet zeker. Ik denk er over om naar Palenque, San Cristobal en Mexico City af te reizen. Vanaf Mexico City wil ik dan weer terug naar Cancun vliegen omdat waarschijnlijk mijn oom uit Amerika een weekje naar Mexico komt. Maar goed, plannen, en dan vooral mijn plannen, kunnen altijd veranderen.

Wil je op de hoogte blijven van mijn leven als digital nomad? Volg me dan op Instagram via @travelmarijn of op mijn zakelijke account @marijndriesen. Hasta luego!