Mijn favoriete social mediakanaal

Mijn favoriete social mediakanaal

Update juli 2023: Ik bied geen social media diensten meer aan, maar help je graag op weg bij diverse technische processen binnen je bedrijf of als online business manager. Neem contact op voor meer info.

Social mediakanalen

Tegenwoordig zit bijna iedereen op social media. Niet op één kanaal maar op meerdere kanalen. Zo heb je Facebook, LinkedIn, Twitter, Instagram, Pinterest, YouTube en ga nog maar even door. Voor welk kanaal je kiest, dat is iets heel persoonlijks. Heb je een eigen bedrijf en zit jouw doelgroep op LinkedIn? Dan is het handig dat jij LinkedIn zakelijk gaat inzetten. Zit jouw doelgroep niet op Instagram maar jij vindt dit kanaal heel leuk? Prima om daarmee door te gaan, zolang jij daar tijd voor hebt.

Welke social mediakanalen gebruik ik?

Net als bijna iedereen begon ik jaren geleden met Facebook (nadat ik met Hyves was gestopt). Omdat ik veel reis is Facebook ook handig en leuk om in contact te blijven met mensen die ik tijdens mijn reizen ontmoet. Na Facebook begon ik ergens in 2015 met Instagram, maar ik moest er nog niet veel van hebben. Nu zijn we 3,5 jaar verder en gebruik ik Instagram volop! Voor zowel mijn privé-account als mijn zakelijke account. Daarnaast heb ik nog een Twitteraccount waar ik niks mee doe. Net als Twitter doe ik ook vrij weinig met mijn Facebook-account, zowel zakelijk als privé. Waar ik dit jaar wel meer gebruik van ga maken is LinkedIn. Dit is best een leuk en fijn kanaal namelijk en mijn doelgroep is daar te vinden. Verder heb ik een tijdje gewerkt met Pinterest. Een account had ik al, maar ik deed er niks mee. Pinterest is wel een heel interessant kanaal. Het draait niet om de interactie maar om de juiste foto waarmee je mensen naar jouw website wilt trekken. Mensen zoeken op Pinterest namelijk naar inspiratie. Dit is interessant voor de bloggers onder ons en voor mensen met een webshop.

Wat is mijn favoriete social mediakanaal?

Instagram is mijn favoriete social mediakanaal. Op mijn privé-account travelmarijn deel ik al mijn reisfoto’s, met name foto’s van stranden om bij weg te dromen! Sinds juni 2018 heb ik ook een zakelijk account, marijndriesen. Ik wilde per se niet mijn privé account ook zakelijk gaan inzetten omdat ik dat niet mooi vond in mijn reisfeed en omdat de volgers op mijn reisaccount daar ook niet op zitten te wachten (is ook internationaal). Op mijn zakelijke account deel ik heel af en toe een mooie reisfoto omdat dit wel echt een onderdeel is van hoe ik mijn leven leid! Waarom ik Instagram leuk vind? Het is makkelijk in te zetten, je hebt een groot bereik (met o.a. de juiste hashtags) en het is lekker informeel.

Social mediaplanners

Ik plan de posts voor mijn zakelijke account in met de tool Buffer (gebruik ik ook voor LinkedIn), maar mijn favoriete tools om Instagram mee in te plannen zijn Later en Preppr. Preppr wordt helemaal uitgelegd wanneer je op de link hierboven klikt. Voor mijzelf en bijna al mijn klanten plan ik de Instagram posts in met Later. Net als Preppr is Later overzichtelijk, helder en heel makkelijk in gebruik. Preppr is een betaalde tool en bij Later heb je ook een gratis versie waar je al veel mee kan. Gebruik jij Instagram ook zakelijk, dan is Later zeker de moeite waard om te bekijken.

Laat in een reactie onder deze blog weten waar jij te vinden bent op Instagram (of op andere social mediakanalen), dan zoek ik je op! Lijkt me leuk wanneer je mij ook volgt op Instagram of LinkedIn, dus wie weet zie ik je daar.

Ik bied geen social media diensten meer aan, maar help je graag op weg bij diverse technische processen binnen je bedrijf of als online business manager. Neem contact op voor meer info.