Social Media Planners – Deel 1: Preppr voor Instagram

Social Media Planners – Deel 1: Preppr voor Instagram

UPDATE JULI 2023: ik bied geen social media diensten meer aan en dit blog wordt niet meer bijgewerkt. Informatie kan dus verouderd zijn en niet meer kloppen. Ik help je graag op weg bij diverse technische processen binnen je bedrijf of als online business manager. Neem contact op voor meer info.

Update juli 2023: Ik bied geen social media diensten meer aan, maar help je graag op weg bij diverse technische processen binnen je bedrijf of als online business manager. Neem contact op voor meer info.

Er zijn tegenwoordig tig tools die je kunt gebruiken om je social media posts mee in te plannen. Handig voor wanneer je als virtueel assistent de social media voor klanten beheert. Ook handig voor jezelf, zodat je vooruit kunt plannen. Dan hoef je niet op het moment zelf nog te bedenken over wat je eens zou gaan posten. Want zeg nou eerlijk, het kiezen van de juiste foto, de caption en, voor Instagram, de hashtags bedenken, dat kost gewoon heel veel tijd. In deze serie zal ik vertellen met welke social media planners ik werk en hoe ik dat vind. In dit eerste deel komt Preppr aan bod.

Social Media Planners – It’s Preppr!

Een van mijn klanten wil zich meer focussen op Instagram en de social media planner die we nu gebruiken voor haar Facebook, LinkedIn en Twitter posts, heeft nog geen Instagram in het pakket zitten. Dus zijn we op zoek gegaan naar een fijne planner voor Instagram. Daarbij stuitten we op Preppr. Na tien dagen gratis proberen zijn we allebei tevreden en sindsdien gebruik ik deze tool om haar Instagramposts mee in te plannen. Voor alle duidelijkheid, Preppr is echt alleen voor het inplannen van Instagramposts, dus niet voor andere social media kanalen.

De voordelen van Preppr op een rijtje

  1. Je kunt bij Preppr een preview van jouw feed zien. Vind je twee foto’s qua kleur niet bij elkaar passen? Verschuif deze dan in de preview net zolang totdat jij het mooi vindt.
  2. Je kunt na het uploaden van de foto de caption schrijven, maar je kunt ook al direct een ‘first comment’, de ‘link in bio‘ en de locatie invullen en kan je mensen taggen.
  3. Zijn er hashtags die je vaker gebruikt? Dan kan je deze opslaan in Preppr zodat je ze niet telkens weer opnieuw bij een bepaalde post hoeft in te vullen.
  4. Preppr geeft aan wat de beste tijden zijn om te posten voor de door jou gekozen datum. Je kunt uiteraard ook zelf een tijd kiezen. Zo kan je experimenteren en bekijken welke tijden het beste voor jou werken.
  5. Je kunt zoveel posts inplannen als je zelf wilt. Je kunt dus een week vooruit plannen, maar ook veel langer. Prettig voor wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat en je geen zin hebt om aan je social media te denken. Misschien wel handig om zo nu en dan te checken of alle informatie in je vooruit geplande posts nog wel klopt en relevant is. Dit kan heel makkelijk door de Preppr app voor op je telefoon te downloaden. Preppr werkt dus prima op zowel een laptop als telefoon.
  6. Last but not least, Preppr post de posts automatisch voor je! Ik heb ook met een social media planner gewerkt waarbij dit niet het geval was. Dan plande ik de posts in en kreeg ik 10 minuten voor het posten hier een melding van. Dan diende ik de caption en hashtags te kopiëren en moest ik het alsnog zelf posten. Gelukkig hoeft dit bij Preppr niet.

De maandelijkse kosten van Preppr

Op dit moment gebruik ik Preppr niet meer als Instagram tool, maar het is zeker een goede tool om mee te werken. De kosten voor een selfie account (één account) zijn $9,- wanneer je per maand betaalt (maandelijks opzegbaar). Kies je ervoor om direct voor een heel jaar een abonnement af te sluiten, dan betaal je $8,- per maand. Voor een duo account (twee accounts) betaal je maandelijks $17,- (of $15,- per maand bij een heel jaar). Daarna gaat het omhoog naar $35,- voor The Boss account (vijf accounts) en naar $65,- voor het Squad account (tien accounts). Hier vind je meer informatie over hun prijzen.

Nieuwsgierig en wil je het gratis uitproberen? Dat kan tien dagen via deze link. Wat ik persoonlijk ook prettig vind aan Preppr is dat ze een heel leuke blog hebben met goede en informatieve artikelen. Verder hebben ze een chatfunctie op hun website. Hiermee kan je direct met problemen terecht wanneer je iets niet snapt of wanneer iets niet goed gaat. Ze reageren snel en adequaat en in het Nederlands! Je kunt ze daarnaast ook volgen op, uiteraard, Instagram!

social media planner - preppr blog

Wil jij ook graag je social media posts inplannen maar heb je geen zin om dat zelf te doen? Of heb je geen inspiratie voor het bedenken van content? Denk dan eens aan een virtueel assistent! Neem voor meer informatie contact met mij op, ik help je graag bij jouw Instagram Beheer en bied Online Support voor drukke ondernemers. Wil je mij volgen op Instagram? Dat zou ik leuk vinden! Kijk dan bij travelmarijn voor reisfoto’s of bij marijndriesen voor mijn zakelijke account.

Tot zover Preppr. In de volgende serie social media planners bespreek ik MeetEdgar. Deze blog lees je hier.

Met welke social media planners werk jij?