Slimme tools voor je bedrijf

Slimme tools voor je bedrijf

Na meer dan 7 jaar ondernemer te zijn, heb ik met de nodige tools gewerkt. Voor mezelf en/of voor klanten. Sommige tools waren waardeloos, andere fantastisch!

Ik heb de tools waar ik het liefst mee werk (o.a. om de boel voor je te automatiseren) voor je op een rij gezet. Doe er je voordeel mee!

MailBlue voor je e-mailmarketing

Al jaren werk ik met MailBlue (ActiveCampaign is hetzelfde, MailBlue is een Nederlandse reseller met Nederlandse klantenservice), voor mezelf en voor klanten. Ik vind het een fantastisch systeem met veel mogelijkheden. MailBlue is veel meer dan alleen voor het versturen van je nieuwsbrieven. Als alleen nieuwsbrieven versturen je doel is, dan is een andere tool misschien beter voor je. Maar wil je op den duur ook aan de slag met (ingewikkelde) automatiseringen zoals een webinar funnel, weggever en sales funnel, product funnel en nog veel meer, dan is MailBlue zeker aan te raden. MailBlue is duidelijk, overzichtelijk en bied veel mogelijkheden voor je funnels. Daarnaast hebben ze een MailBlue Academy waar je gratis toegang tot krijgt na aanschaf van MailBlue.

Heb je nog geen MailBlue account en wil je 14 dagen gratis proberen of het wat voor je is? Via mijn (affiliate) link maak je een account aan en kan je zelf 14 dagen aan de slag en er mee stoeien. Stap je daarna over naar een betaald abonnement, dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Klik hier wanneer je mijn hulp wil bij MailBlue inrichten.

Plug & Pay voor je betaalpagina’s.

Een fijn betaalsysteem waar veel ondernemers mee werken is Plug & Pay (dat werkt vooral prettig i.c.m. Huddle voor online leeromgevingen). Met Plug & Pay heb je geen webshop (bijvoorbeeld WooCommerce) nodig omdat je betaalde producten in Plug & Pay aanmaakt. Je geeft hier ook de prijzen in aan en kortingsacties. Het is eenvoudig te koppelen met MailBlue, zodat mensen na aankoop van een product, automatisch in jouw e-mailmarketingsysteem komen te staan. Verder maak je met P&P onder andere ook betaalpagina’s. Het systeem is van het Nederlandse IMU (Internet Marketing Universiteit). Je kunt Plug & Pay 14 dagen gratis proberen. Daarna betaal je voor een Lite abonnement 9 euro per maand, voor een Premium account 49 euro per maand en voor het Ultimate account 97 euro per maand. Alle prijzen gelden bij een jaarlijkse betaling. Check hier de actuele prijzen van Plug & Pay.

Huddle voor je online leeromgeving

Net als Plug & Pay is ook Huddle van de IMU. Je gebruikt Huddle voor je online trainingen en als community. Je maakt modules en paragraven aan, zet je video’s (vanuit YouTube of Vimeo) er in, werkboeken etc. Het werkt ook perfect samen met de koppeling met Plug & Pay. Na aankoop via Plug & Pay wordt een toegangsniveau uit Huddle toegevoegd en komen mensen automatisch in Huddle bij de juiste training terecht. Je kunt. Huddle ook als community gebruiken als onderdeel van je online training. Hier komen deelnemers met elkaar in contact, kunnen ze vragen stellen en kan jij hen helpen en kunnen ze elkaar helpen. Klik hier voor meer informatie over Huddle.

Webinargeek voor je online masterclasses/webinars

Wil je Webinars geven? Dan is WebinarGeek daar een goede tool voor. Makkelijk in gebruik, je kan je salespagina en webinars opmaken in jouw eigen huisstijl en automatisch e-mails laten uitsturen voor en na een Webinar. WebinarGeek is niet goedkoop, dus mocht je net beginnen en je krijgt nog niet direct veel deelnemers, kijk dan eens naar Zoom. Klik hier om WebinarGeek gratis uit te proberen. Ben je al een gevergde ondernemer en ga je met WebinarGeek aan de slag? Klik hier om door mij je uitgebreide Webinar funnel te laten inrichten.

Mollie voor je betalingen

Met Mollie ontvang je betalingen via Ideal, PayPal, Klarna, creditcard etc. Wanneer jij of je klant producten of services online gaat verkopen, is Mollie een goed betaalsysteem. Je maakt je producten bijvoorbeeld aan in WooCommerce en het afrekenen online gaat via Mollie. Mollie keert dan vervolgens de betalingen uit op je rekening. Meerdere klanten van mij werken met Mollie, ik zelf ook en het werkt prettig en makkelijk. Bij Mollie betaal je per transactie en de kosten daarvan zijn afhankelijk van de betaalmethode (creditcard, Apple Pay, PayPal etc.). Lees hier meer over Mollie.

Moneybird voor je boekhouding

Het eerste half jaar van mijn bedrijf hield ik de administratie bij in een Excelbestand. Offertes en facturen maakte ik op in Word. Eerlijk gezegd, dat zag er niet uit! Gelukkig kwam ik via via in aanraking met Moneybird. Wat een verademing! Facturen voor klanten en facturen die ik zelf binnen krijg sla ik hier in op, je kan je offertes opmaken, je Btw-overzicht kan je in één oogopslag zien, net zoals een jaarrapportage, je omzet en kosten per contact en nog veel meer. Echt, ik kan niet meer zonder Moneybird en mijn boekhouder werkt er ook mee.

Uiteraard zijn er meer boekhoudprogramma’s om mee te werken, maar voor mij is Moneybird perfect. Je kunt kiezen uit diverse pakketten en ze hebben een klein gratis pakket (maar zodra je groeit met je bedrijf kan je hier niet meer mee uit de voeten). Hun volgende pakket kost 14 euro per maand. Daarmee kan je 20 banktransacties verwerken, onbeperkt facturen en offertes versturen en onbeperkt uren verwerken. Een stapje hoger kost 25 euro per maand. Daarmee kan je 50 banktransacties verwerken. Voor 35 euro per maand kan je onbeperkt banktransacties verwerken. Hier vind je meer informatie over hun pakketten. Daarnaast kan je sinds 2020 ook je urenregistratie in Moneybird bijhouden. Extra handig dus! Sinds kort zet ik ook dat in Moneybird om zo alles in één systeem te hebben.

Wil jij als ondernemer Moneybird gratis uitproberen? Dat kan via deze link. Door op de link te klikken wordt jouw proefperiode met 60 dagen verlengd (gratis!) en kan je dus 120 dagen gratis gebruik maken van Moneybird. Word je daarna betalende klant, dan ontvang ik van Moneybird een waardebon.

Canva voor je templates, e-boeken etc.

Canva is een online design tool waar je o.a. e-boeken (zoals deze) mee opmaakt. Maar ook visuals voor social media, blogbanners, flyers, facturen, cadeaubonnen. Er is een gratis en een betaalde versie. Met de betaalde versie kan je o.a. je eigen lettertypes uploaden en je hebt meer keus uit bijvoorbeeld foto’s en sjablonen. Templates die je hebt gemaakt kan je delen met je klanten (of zij met jou) zodat zij zelf dingen kunnen aanpassen. Je kunt ook werken met teams. Zo ben ik lid van de teams van mijn klanten zodat ik daar voor hen visuals kan maken. Klik hier voor meer informatie over Canva.

Whereby om te videobellen

Met de gratis versie van Whereby kan je maximaal één ‘room’ aanmaken en kiezen uit een kleine room met 1-2 mensen en een grote room met maximaal 100 mensen. Daarnaast zijn er twee betaalde versies, de Pro en de Business. Met die versies kan je de gesprekken opnemen, je eigen huisstijl toevoegen en meer. Ik heb een tijdje gehad dat Whereby wat minder fijn werkte (wazig beeld en geen goede connectie) maar de laatste tijd heb ik dat niet meer. Hier lees je meer over Whereby.

Calendly voor je online afspraken

Calendly gebruik ik op mijn website zodat mensen online een afspraak in mijn agenda kunnen maken. Je hebt de keus uit een gratis account met 1 afspraak of een betaald account voor meerdere soorten afspraken. Je koppelt Calendly aan je Google kalender of aan iCalendar, maar er zijn veel meer integraties mogelijk. Zodra iemand een afspraak inplant via Calendly, ontvang ik een e-mail en wordt een afspraak aangemaakt in mijn kalender. Je kunt bij je afspraak ook vragen instellen die mensen moeten beantwoorden voor hun afspraak, een (online) locatie aangeven en herinneringsmails instellen zodat men de afspraak niet vergeet. Lees hier meer over Calendly.