Waarom social media uitbesteden? | Wat ik voor je kan doen en wat het jou oplevert

Waarom social media uitbesteden? | Wat ik voor je kan doen en wat het jou oplevert

UPDATE JULI 2023: ik bied geen social media diensten meer aan en dit blog wordt niet meer bijgewerkt. Informatie kan dus verouderd zijn en niet meer kloppen. Ik help je graag op weg bij diverse technische processen binnen je bedrijf of als online business manager. Neem contact op voor meer info.

Vaak wordt mij gevraagd waarom ondernemers hun social media willen uitbesteden. Zij zijn namelijk degenen die het meest van hun branche weten en schrijfstijl is ook heel persoonlijk. Toch manage ik op dit moment de Instagram en Facebook accounts van 9 ondernemers en beheer ik van 5 ondernemers ook hun LinkedIn account. Daarnaast help ik een aantal van hen ook met hun nieuwsbrieven en blogs. Dus je leest het, er is veel vraag naar! Het hoe en waarom social media uitbesteden vertel ik je in dit artikel.

Waarom social media uitbesteden voor Instagram?

Veel ondernemers die contact met mij opnemen hebben simpelweg de tijd niet om zelf hun eigen social media bij te houden. En vaak is het een combinatie van geen tijd, geen zin en niet weten hoe en wat. Ga maar eens na bij jezelf. Een goede post schrijven is niet altijd in 5 minuten gedaan maar kan ook 30 minuten kosten! En dan heb ik het nog niet over het zoeken van een goede foto (indien niet aangeleverd), het eventueel inplannen, reageren op reacties. Daar gaat tijd in zitten en die tijd hebben de meeste ondernemers waar ik mee werk niet. Zij zijn namelijk druk met hun eigen bedrijf en hun eigen klanten.

Hoe help ik klanten bij hun social media op Instagram?

Ten eerste is het belangrijk dat je voor je start op Instagram een strategie voor ogen hebt. Mooi wanneer je dit al hebt! Heb je dat nog niet? Dan kijken we daar samen naar. Een content strategie is de rode draad voor al hun social media uitingen. Op die manier kunnen ze altijd zien over welke onderwerpen er geschreven wordt en wat ik van hen nodig heb voor de content creatie. Vervolgens schrijf ik de content en leg ik het aan de ondernemers voor zodat zij het kunnen aanvullen. Na goedkeuring plan ik het in met een social media tool als Later of Facebook Creative Studio Ik monitor de reacties die op posts komen, reageer namens klanten en echt inhoudelijke vragen leg ik voor aan de ondernemer voordat ik reageer. Daarnaast houd ik de statistieken in de gaten: wanneer is hun doelgroep online, op welke tijden, welke posts hebben het goed gedaan, wat is het bereik en zit er vooruitgang in.

Wat levert het jou als ondernemer op?

Ten eerste levert het jou heel veel tijd op. Ik schrijf al jouw content, zoek foto’s (als jij dit niet kan aanleveren, maar beter is het om eigen foto’s te gebruiken), plan al jouw posts in en hou de reacties in de gaten. Jouw online zichtbaarheid gaat door terwijl jij met jouw eigen klanten of producten bezig bent. Na een lange werkdag hoef jij niet meer te bedenken wat je nu weer eens zou gaan posten op Instagram, dit doe ik voor je! Geen content meer batchen in het weekend of vlak voor je op vakantie gaat. Dit wordt allemaal voor jou geregeld. En doordat je constant zichtbaar bent blijf je on top of mind bij jouw volgers.  Het verkeer naar jouw website neemt toe en je merkt dat meer mensen jouw producten of service via social media vinden. Ik beloof geen gouden bergen dat jouw sales met een bepaalt percentage omhoog gaat, maar ik kan je wel beloven dat door consequent online zichtbaar te zijn, jij op den duur de vruchten daar van gaat afwerpen.

Ik bied geen social media diensten meer aan, maar help je graag op weg bij diverse technische processen binnen je bedrijf of als online business manager. Neem contact op voor meer info.