Costa Rica – Natuur, natuur en nog eens…..natuur!

Puerto Viejo Costa Rica

Costa Rica – Natuur, natuur en nog eens…..natuur!

Van Panama naar Costa Rica

Op 25 oktober vertrekken Britt en ik van Bocas del Toro in Panama naar Puerto Viejo in Costa Rica. Van Bocas is het maar een uur rijden naar de grens met Costa Rica. Nog nooit eerder ging ik zo soepeltjes een grens over! Bij het ene kantoortje stempel dat je Panama uit gaat, dan een lange brug over met de rest van de toeristen en bij het andere kantoortje stempel dat ik Costa Rica in ga. Geen moeilijke vragen over hoe lang ik in Costa Rica denk te verblijven en of ik een ticket het land uit heb. Nee hoor, meneer wilde alleen weten wat ik voor werk deed. ‘Virtual Assistant’ zeg ik en dat vindt meneer blijkbaar voldoende want ik krijg een stempel and I am on my way!

Selina Puerto Viejo

Na nog een uur in de shuttle te hebben gezeten word ik afgezet bij Selina Puerto Viejo. Dit is een hostel met een coworking en hier zitten ook nog een aantal andere mensen van de cruise. Leuk om iedereen weer te zien! De kamer waar Britt en ik verblijven is helaas niet zo leuk. Een muf ‘hok’ met 6 wankele stapelbedden en de badkamer is nog verdrietiger. Het lekt vanaf het plafond, dus de vloer is een zwembad, schimmel op de muur en een wc zonder licht. Maar goed, we zitten in Costa Rica, dus geen reden om te klagen. We zoeken direct de coworking op. Mooie verdieping met veel bureaus en heerlijk zittende bureaustoelen. Helaas vinden de muggen het ook fijn om hier aan het ‘werk’ te zijn en worden we compleet lek geprikt. Maar we klagen wederom niet.

Work hard play hard in Puerto Viejo

Costa RicaIn totaal slapen we 4 nachten in Selina, moeten we 1 nacht weg omdat het volgeboekt is en komen we daarna weer voor 2 nachten terug. Omdat we allebei vinden dat het best een feesthostel is met heel jonge mensen en de wifi ook niet fantastisch is, gaan we voor 4 nachten naar een hostel meer in het centrum van Puerto Viejo. Pagalu is een heerlijk hostel, schoon, vriendelijke mensen en met een goede internetverbinding. Ze hebben dan wel geen coworking maar in de lobby/keuken is het ruim met grote tafels met banken waar we allebei prima kunnen werken. Deze 4 dagen staan in het teken van werken maar we gaan ook de omgeving verkennen. Zo huren we voor 1 dag een fiets en fietsen we langs diverse stranden naar Manzanillo. Een route van ongeveer 26 km heen en terug. Prima te doen voor ons Hollanders! Een andere dag pakken we de lokale bus naar Cahuita National Park, ongeveer een half uur van Puerto Viejo vandaan. Hier maken we een wandeling van ongeveer 8 kilometer door jungle en strand. Onderweg komen we wasberen en apen tegen, maar ook dieren waarvan ik de naam niet meer weet…….Meest indrukwekkende was een kleine boa constructor die aan een boom hing en net een vogel had doorgeslikt. De veertjes staken er nog uit!

Hasta Luego Costa Rica y hola Nicaragua!

Na 10 dagen in Costa Rica te hebben gezeten vliegen Britt en ik op 4 november naar Nicaragua. Na een korte vlucht met zeer veel turbulentie landen we in de avond op Managua Airport en hebben we een transfer naar San Juan Del Sur in het zuiden van het land. Daar zal ik uiteindelijk 4 weken verblijven in NomadLife, een heel gave coworking/living. Daarover meer in mijn Nica blog!