Hoe ik op het idee van housesitter kwam

Sinds afgelopen zomer bied ik mezelf aan als huisoppasser voor de periodes dat ik in Nederland ben. Via bevriende digital nomads kwam ik op het idee om dit ook te gaan doen. Ik heb namelijk al sinds september 2015 geen eigen huis meer en ‘woon’ wanneer ik in Nederland ben bij mijn ouders. Niet heel erg, maar ook niet heel ideaal!

Housesitter bij vriendinnen in de zomer

In mei 2018 ben ik na 8,5 maanden Midden-Amerika terug in Nederland. Van tevoren vraag ik mijn vriendinnen of zij, of iemand die ze kennen, nog op vakantie gaat en of ze dan iemand zoeken om op hun huis te passen. Dat kan bij drie vriendinnen in Den Haag, Deventer en Amsterdam. In Den Haag en Deventer heb ik zelf ook een aantal jaren gewoond en in Amsterdam heb ik meerdere vriendinnen. Alle drie de steden staan ook in mijn top 3 leukste steden van Nederland, dus dat komt goed uit!

Na de prachtige zomer van 2018 vertrek ik op 10 september naar Bali en kom ik eind november weer terug. Ik wil niet weer vriendinnen vragen, dus schrijf ik me in op de website https://huizenoppassite.nl/. Voor €10,- per jaar heb ik daar een oppasprofiel en geef ik aan voor welke periode ik een oppashuis zoek en op welke dieren ik wil passen. Ik wil namelijk alleen op katten passen.

Housesitter Heemstede

Terwijl ik nog op Bali zit schrijf ik me dus in op deze website  en een paar dagen later krijg ik bericht van Willeke uit Heemstede. Of ik interesse heb om van 4 t/m 24 januari op hun twee katten te passen.

Nou, dat wil ik wel! We maken een afspraak via Skype om kennis te maken en dat klikt heel leuk. Nadat ik weer terug in Nederland ben Skypen we nog een keer en vervolgens vertrek ik op 4 januari naar Heemstede. Daar maak ik kennis maak met Bobby en Kiki, twee superlieve en ondeugende katten. Drie weken lang zit ik in het mooie Heemstede met Zandvoort, Leiden en Amsterdam om de hoek. Ideaal! Ook kan ik vanuit het huis heerlijk werken en zorgen de katten voor voldoende vermaak. Met een beetje pijn in mijn hart neem ik op 23 januari in de middag afscheid van deze twee leuke beestjes.

Housesitter in Oldenzaal

Diezelfde avond kan ik terecht in het appartement van mijn broertje. Hij gaat 10 dagen Vipassana doen in België en ik mag op zijn katten Toni en Guus passen. Het is niet de eerste keer dat ik op deze twee reuzen pas en mijn broertje woont ook nog eens heel fijn. Geen probleem dus om 10 dagen in zijn appartement te zetten. Toch komt er abrupt een einde aan nadat mijn broertje belt dat hij naar huis komt. Hij heeft het na zes dagen wel gezien en heeft het meditatiecentrum verlaten. Paniek alom bij mij! Nee hoor, grapje. Snel alles ingepakt en om 22.00u zit ik alweer bij mijn ouders in huis, die vlakbij wonen. Gelukkig heb ik al een oppasadres in Breda voor de hele maand februari en heb ik een overlap met mijn broertje. Ik stuur de bewoner van het huis in Breda een berichtje en ze is dolblij dat ik eerder naar Breda kan komen! Zij is namelijk net een paar dagen daarvoor al vertrokken en haar ouders rijden elke dag op en neer om de katten te eten te geven.

Volle maand housesitter in Breda

Dus ik pak de volgende dag mijn spullen weer in en ga richting Breda! Ook hier pas ik op twee katten: Mawmaw en Joep.Ik vind het fijn dat ik echt een hele maand niet hoef te verkassen en het huis waar ik nu zit is heel knus en gezellig. Als student zijnde heb ik in Breda gewoond (heeeeeeeeel lang geleden), dus het is leuk om weer terug te zijn. Ik zit in de wijk Ginneken waar ik tijdens mijn studie nog in de keuken van een restaurant gewerkt heb. Ik vermaak me hier prima! Zo woont een vriendin van mij in Tilburg die ik al een tijd niet gezien heb en ga ik morgen een dagje naar Antwerpen.

Waar heb ik straks een housesit?

Wanneer ik 28 februari of 1 maart uit Breda wegga, ga ik weer naar Oldenzaal terug. De eerste twee weken van maart heb ik een klantafspraak in Enschede, dus dan is het ook wel zo handig om in de regio te zitten. Voor 15 t/m 29 maart heb ik een heel fijn oppasadres in Haarlem! Daar mag ik op kater Sushi passen en krijg ik er een gezellige buurman en buurvrouw bij. Ik heb ze namelijk al ontmoet omdat het oppashuis in Heemstede op loopafstand van hen was. Toch ook wel fijn om elkaar in het echt te ontmoeten.

Internationale housesits

Sinds deze week sta ik ook op een internationale huizenoppassite ingeschreven: www.trustedhousesitters.com. Via deze site aan een housesit komen is wel wat lastiger omdat er ontzettend veel mensen reageren. Ik heb nu contact met iemand uit Hamburg die voor vijf weken oppas voor haar katten zoekt. De precieze data moet ze nog overleggen dus ik hoop dat deze housesit doorgaat! Ik ben nog nooit in Hamburg geweest en wil daar best vijf weken wonen. De datum die nu gepland staat is 22 april t/m 31 mei. Fingers crossed!

Als housesitter verveel ik me echt geen moment. Ik zie veel verschillende steden in Nederland, ontmoet leuke mensen en mag op de liefste katten passen. Ook financieel is het een prettige bijkomstigheid omdat ik geen huur betaal. Enige voorwaarden voor mij is dat er een goede wifi-verbinding is zodat ik mijn werk als virtueel assistent gewoon goed kan blijven doen. Ook is openbaar vervoer in de omgeving een must omdat ik geen auto heb/rij en dat de periode minimaal twee weken is.

Voor hoelang ik dit ga doen weet ik niet, in elk geval totdat ik besluit me weer ergens te vestigen in Nederland of het buitenland! Ik ben natuurlijk niet voor niets ‘digital nomad en heb onwijs veel zin om weer in het buitenland te wonen en te werken!

Ga jij binnenkort op reis en heb je een furry friend die niet alleen kan blijven? Je weet me te vinden! 

Wil jij je ook registreren op de internationale housesit website? Registreer je dan via deze link!